ARHITEKTURA POVLAČENJA U SEBE U BAJKAMA NOVIJEG DATUMA

Negde daleko u zemlji preko sedam mora i sedam gora, sedam jezera i sedam peščara, sedam ravnica i sedam sitnica, postoji jedna šuma. To nije čarobna šuma ali se završava zidom. Zid je visok i masivan toliko da se može videti sa Meseca. U krug nigde na njemu ne postoji kapija ali jasno štrče kamere video nadzora. Unutar zida, ako bi se nekako prešao, vidi se dvorac koji ima samo jedna vrata, sveže zazidana, a na svim prozorima su spuštene roletne. Ispred svakog zatvorenog prozora, kada bi se gledalo iznutra, navučena je teška crna somotna zavesa skinuta sa pozorišne scene. Kraj jedne slične zavese putokaz je ka spoljašnjem kružnom hodniku koji kroz tri puna kruga uvija do najudaljenije sobe u samom centru dvorca. U toj sobi koja se zove puževa kućica živi princeza. Iza vrata, koja krije zadnji i prednji zastor, nalazi se visoki paravan za presvlačenje iza kog se ne može videti krevet sa spuštenim baldahinom. U krevetu, prekrivena teškim jorganom punjenim guščijim perima preko glave na kojoj nosi moto-kacigu princeza leži budna. Ispod spuštenog vizira kacige i iza crnih sunčanih naočara i kontaktnih sočiva u boji, princeza tiho plače, nečujno, gotovo u sebi.

55 comments

                  1. Transparentno je zašto ovo radiš.
                    Samo nastavi!
                    Ako ti to nešto znači.
                    Jer, postaje otužno. Manipulativno.

                    Ne odgovaram više.
                    Sve najbolje ti želim!

                  2. Verovatno nije to što se tebi transparentno ukazuje, no neka te, misli šta ti volja. Ostaje nepoznanica što ti radiš, to što radiš.

                  3. Samo sam ostavila komentar na tvoj tekst, kao i uvek. Ti imaš potrebu da provociraš. Takav mi je dojam, ok?

                  4. Jbt, što ste mnogi ovde preosetljivi!? Provociram!? Čime provociram? O dojmu, nečuveno… Kako nisi stekla dojam da te vređam, ili da sam ti rekao nešto što nisam? I ti nastavljaš iako te ‘provociram’… Zašto?

                    Nači nevera!

                  5. Bravo!
                    Ima tvojih komentara i na mojim postovima, ali nije to toliko važno da bi se sad ovde seirilo i zabavljalo publike, sasvim nepotrebno. Ti znaš šta mislim o tvom pisanju, pričali smo o tome.
                    Ipak, ja kao starija ću sada reći “Izvini” iako nema ni jednog razloga za izvinjavanje samo to koristim da završim ovo nepotrebno dopisivanje. Valjda je u pitanju samo generacijski jaz.

Comment