NOVA NAIZGLED REVOLUCIONARNA PODELA KARAKTERA

Pneumatik – Izuzetno elastičan i izdržljiv karakter, sporo se troši i prilagodljiv je svim vremenskim uslovima. Lako se naduva i može da pukne ali se još lakše izduva. Može se probiti ali tada postaje neupotrebljiv. Svaki krpež ga čini nepouzdanijim.

Citostatik – Karakter od koga vam se povraća. Otrovan je za okruženje iako je uvek tu da pomogne. Niko nije srećan sa ovim karakterom pored sebe ali sateran u bezizlaz svako će naposletku položiti velike nade u njega. On vam se uvlači pod kožu, ulazi u krvotok i to su njegova najveća mana i najveća vrlina.

Infografik – Sve mu se mora nacrtati i izračunati. Ne postoji informacija koja nema formulu ili dijagram. Iracionalno u njemu je nula. Karakter koji se bavi karakterima, koji se davi u karakterima. Sve se da svesti, po mogućstvu bez ostatka. Prikazuje stvari jasno, nedvosmisleno i dvodimenzionalno. Limitiran je koordinatnim sistemom u kom obitava.

Ahromatik – Bezbojan karakter, što bi se narodski reklo nit’ smrdi nit’ miriše. Ispod bezbojnog plašta bezbojnosti obično se kriju crni i beli gumb na koje samo nosilac stiska palcem. Za razliku od karakter koji su namazani raznim bojama i koji bi vam prodali i sopstvenu mater, prvopomenuti ima samo dva moda, ili je sve crno ili je sve belo.

Arktik & Antarktik – Hladni i nedostupni karakteri, nepregledni i dosadni, daleki i zahtevni. Zanimljivi su samo avanturistima i retkim pticama. Ne očekujte reakciju od ovih karaktera; do njih dopreti, pa, trebaju vam visinske pripreme, dobro isplanirana ekspedicija i čopor aljaskih malamuta. Arktik je manja muka od Antarktika.

Okovratnik – Pravi, elem, davež, ne poseduje palatu i jahtu. Guši na način da uvek možete prodisati, samo da bi vas sutra gušio opet. Olabavi uglavnom vikendom. Karakter koji će vam se okačiti na vrat kada prvi put iskažete potrebu za njim i neće vas ostavljati na miru dok god dajete znake života.

Mozaik – Detaljista. Ne biste nosili njegov sombrero ni u Sonora pustinji. Karakter toliko komplikovan da se naglas pred njim pitate kako se uopšte sastavio u jedninu. Očekuje da se pažnja obrati na svaki jebeni input i ne trpi nemar. Teži monumentalnosti, pati od veličine ali i dobro podnosi restauracije kada dođe do osipanja. Mozak je operacije.

Titanik – Karakter baksuz. Zadovoljan je sobom, ponosan je i deluje nesalomivo. Međutim sklon je lutanjima po moru nesvesnog i fatalnim sudarima sa neposrednom realnošću. Žrtva je nesrećnih okolnosti, ledenih plimskih talasa i poplave osećanja na koje ne može uticati. Sa sobom povlači mnoge na dno.

Vodonik – Misli da je bitan. Ne, on ne misli, on zna da je bitan. On je svestan da je najbitniji. Tvrdi da ni voda ne teče bez njega. Karakter je koji veruje da bez njega nema života. Sveprisutan je ali i jednostavan o čemu nema pojma. Ima veze i u genima. Ni Sunce ne može bez njega. U sve se meša. Ne voli da mu se spominju dijamant ili so.

Zupčanik – Zna da je jednostavan, mali i lako zamenjiv i zato ćuti i vrti. Kod ovog karaktera nikada nećete videti nezadovoljstvo na licu jer on nema vremena za facijalne ekspresije. Srećan je što je deo mašine. Njemu je u redu da mu se kaže šta da sanja. Oslanja se na dva do tri karaktera slična njemu. Voli masti.

Svetionik – Karakter sposoban za život daleko od drugih. Loner. Trpi oluje svesti i talase nesvesti i ne gubi se u magli neizvesnosti futura nego strpljivo sačeka da magla prođe (pošto sve prolazi). Visoko mišljenje o sebi temelji na kao stena čvrstoj osnovi. Ume bez mnogo micanja da bude putokaz i spas subjektu kao što je, na primer, titanik. Podseća na Alberta  Ajnštajna.

Dvojnik – Nezahvalan karakter na duže staze. Voli izreku: Druga strana medalje. On ne mora biti zli brat blizanac, može biti i prazna domina. Danju Ragib, uveče Nagib. Đekić-Hajduković. Subjekt po mnogome nalik na Mesec, tamna i svetla strana. Neiskusan sagovornik neće znati sa kim ima posla. Moguće je da živi u Ćupriji i da bude u emotivnim vezama sa dve osobe, u Jagodini i Paraćinu. Telefon mu je stalno zauzet.

Kenozoik – Subjekt koji je zbunjen i opterećen, ne pronalazi se. Misli jedno, govori drugo a ništa ne radi. Deljiv je i deli se. Nije ni za koga i nije stvoren za svete stvari. Novi život za njega može početi sutra ili nikad. I tako svaki dan. Nije paran. Uzalud se budi u 5.30h.

5 comments

Comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s