IMAM SAVRŠENO TELO, ALI JE U GEPEKU I POČINJE DA SE OSEĆA

… strpljen spašen …

Pljusak u ravnici.

Skrivena ispod žalosne vrbe, par koraka od druma, prekrivena preko glave navy blejzerom koji je već dobrano bio mokar, namerila je do grada. Podnevni autobus joj je opet pobegao, za malo. Tražeći pogledom prozor među nimbostratusima, očekujući tračak sunčane nade, nije primetila VW type 2, koji se pojavio niotkuda i zaustavio blizu nje. Kratki zvuk sirene, kako bi joj skrenuo pažnju. Okrenula se, nabacila osmeh na lice i već je skakutala ka spasonosnom prevozu a veliki drečavi peace sign se odbacivao od njene još veće grudi. Zanosila je bokovima a okvašena kosa vezana visoko klatila se i levo i desno. Obrisala je kapi sa obraza. Bila je to kiša.

– Možeš da me odbaciš do grada?

Već se bila uhvatila za kvaku i presavila blejzer u drugu ruku.

– Mogu…

Otvorila je vrata i uskočila unutra. Kombi se zaljuljao. Kiša je dobovala po krovu. Niz stakla se slivalo nebo. Reka neba.

– Kako ovde kod tebe miriše na lekove! I operacije….

Okrenula se iza sebe i sve je bilo u najboljem redu. Zadnja klupa je bila pohabana a gepek je bio prazan. Motor je radio.

– Mogu ti reći…

– Znam, znam, nemoj da mi kažeš, ti si zubar? Ili veterinar? Super su ti kolca, skroz kao za mene. Šta ti je to sa okom?

Negde na horizontu nimbostratusi su se razmicali i otvarali prozor Suncu. Usevi su doživeli prosvetljenje. Jedan auto je projurio pored parkiranog hipi kombija, divljački udarajući po sireni.

– Vidi! Kakav bilm…

Maramica natopljena etrom je bilo sledeće što je udahnula. Savila se kao grane žalosne vrbe i spustila glavu ispred volana. Ptozično oko pojavilo se u retrovizoru. Nikoga nije bilo niz drum, sem kiše. Ispred njih i kiša je nestajala.

Traka zalepljena preko usta. Sajla vezana za sedište zategnuta preko ruku i nogu.

– Mogu ti reći da imaš savršeno telo.

Comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s