PAD SA DNA

… pravo u jad …

Noć je oticala. Silueta čoveka teturala se niz put. Ispred listopadnog šumarka postojalo je proširenje na starom seoskom putu. Proleće se približavalo već danima.

Čovek je pokušavao da poveže tri zdrava koraka.

Rasterećenje.

Lebdenje.

Predvodjenje.

Opterećenje.

Ne, on nije mogao da izvede ni jednu fazu koraka a da ne počne gubiti ravnotežu. Posrtao je, teturao se, gegao, mlatarao rukama. Tako se kretao poslednjih dva kilometra od kad su ga izbacili iz seoske krčme gde je opet propio celu platu. Stao je pored već sasušenog žbuna da se ispiša. Okrenut ledjima putu nije video auto koji se pribižavao velikom brzinom. U sledećem trenutku ga je zasula gomila vode i blata. Nesrećnik se okrenuo za autom,želeo je da potrči i da opsuje nešto. Počeo je da maše rukama. Njegovo stanje i otkopčane pantalone samo su mu pomogle da padne u glib pored puta. Urin je i dalje isticao preko pantalona.

Zaspao je.

Probudio ga je pljusak koji je donela zora. Trajao je koliko i samo radjanje novog dana i bio je podjednako intezivan. Ležeći na boku mamuran, natopljen od kiše i od samog sebe, glibav i smrdljiv čovek posegao je za paklicom cigareta. Ostala je još jedna,  mokra i izgužvana kao ciganski karton. Uzeo je ovlažene šibice i probao da kresne jedno palidrvce. Nije mu uspelo. Slomio ga je. Sledeće. Slomio je nekoliko. Poslednje je najduže kresao. Pa ipak slomio je i njega. Pokušao je da ustane sa slomljenom cigaretom u ustima. Ukočenost  ga je oborila. Cigareta se zabola u blato.

Prva topla sunčana zora u godini svanula je čoveku u lice.

Zatvorio je oči pred njom.

Opet.

3. april 2009 15:36:26 | (1) komentar

Surovo slikovito!!!!!!!
Denni (Neregistrovan), u 26. april 2009 14:22:49

Advertisements

One comment

Comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s